2019. július 24.  Legfrissebb hírek

NTP-SZKOLL-13 pályázat
A Protestáns Felsőoktatási Szakkollégium 2014/15-ös tanév tavaszi Közéleti Estjei és Műhelyei az alábbi támogatók közreműködésével valósult meg az NTP-SZKOLL-13 pályázat keretén belül: ...Részletek

Közéleti est - Vendégünk György Zsombor, az MN és a Hírtv munkatársa lesz.
Közéleti est
2014. október 1. 19:30

Vendégünk György Zsombor, az MN és a Hírtv munkatársa lesz. A plakát itt érhető ...Részletek


Meghívó - Az anglikán kereszténység évszázadai

Meghívó - Az anglikán kereszténység évszázadai

A történelmi és a teológiai arculat változásai
a 16. századtól a 21. századig
Szerkesztők: Fabiny Tibor és ...Részletek


Pótfelvételi felhívás a 2014/2015-ös tanévre

A Magyar Protestáns Tanulmányi Alapítvány pótfelvételi eljárást hirdet református és evangélikus felsőoktatási hallgatók számára a Protestáns Felsőoktatási Szakkollégiumba. A feltételek megegyeznek a rendes felvételi eljárásban leírtakkal (lsd. "Felvételi felhívás a 2014/15-ös tanévre" cím alatt!)

A pótfelvételire való online jelentkezés és a postai úton küldendő dokumentumok, hiánypótlások feladási határideje 2014. augusztus 18.

A pótfelvételi időpontja: 2014. augusztus 27. 10:00.

Az online regisztrációs lap és a jelentkezési lap kitöltése a jelentkezőknek kötelező!

Jelentkezési lap letöltése itt!!

(Kitöltése kötelező!)
Online regisztráció itt!!
(Kitöltése kötelező!)

További információk a +3613919050-es telefonszámon munkaidőben vagy a tanulmanyi.igazgato@mpta.hu e-mail címen. A nyári szabadságolások miatt kérdés esetén az elektronikus kapcsolatfelvételt javasoljuk, a válaszadás ideje emiatt meghosszabbodhat. Egyéb kapcsolatfelvételi lehetőségek az "Elérhetőségek" menüpontban!

Csapó Tamás

tanulmányi igazgató

Felvételi felhívás a 2014/2015-ös tanévre


A Magyar Protestáns Tanulmányi Alapítvány felvételt hirdet református és evangélikus felsőoktatási hallgatók számára a Protestáns Felsőoktatási Szakkollégiumába. A Svábhegyen, kiemelt zöldövezeti környezetben, parkkal körülvett két épületben (fiú- és lányépület), 105 diák nyerhet elhelyezést kényelmes, szobánként külön internetes kapcsolattal kialakított, fürdőszobás, egy, két illetve háromágyas szobákban. 

A szakkollégiumi bentlakás követelmények, feladatok teljesítésével jár, melyek célja, hogy a hallgatók szervezett képzés keretében közismereti-, és nyelvtudásukat gyarapítsák.

A jelentkezés leadása előtt kérjük, tájékozódjon az aktuális tanulmányi rendünkről, amelynek teljesítése a szakkollégiumi tagság és a bentlakás feltétele.

A szakkollégium a jó tanulmányi eredménnyel, államilag finanszírozott egyetemi vagy főiskolai képzésben résztvevő hallgatók protestáns szellemiségű közismereti képzéséhez kíván hozzájárulni. A Szakkollégium célja, hogy a képzésében résztvevők az egyetemi, vagy főiskolai tanulmányaikon túlmenően délutánonként, esténként a szakkollégiumi képzés keretében szerezzenek ismereteket.

A szakkollégiumi tagságra pályázhat:

-   állami finanszírozású felsőoktatási képzésben részesülő református vagy evangélikus egyetemi vagy főiskolai hallgató (A 2014-ben érettségizők is pályázhatnak! Abban az esetben lesz érvényes a felvételük, amennyiben a fent említett kritériumnak megfelelő felsőoktatási felvételt is elnyerik.)
- államilag finanszírozott helyre felvételt nyert PhD képzésben részesülő hallgató. 

Szakkollégiumi díj: a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház az állami finanszírozású képzésben részesülő református és evangélikus hallgatók tanulmányait támogatja, így a fizetendő összeg 15.000 Ft/hó. 

A Szakkollégiumba felvételt nyert hallgatók a szerződéskötéskor egyhavi kauciót (óvadékot) tartoznak fizetni, mely a szerződésben szabott feltételek megvalósulása esetén a Szakkollégiumból történő kiköltözéskor a  hallgatónak visszajár.

A felvételi jelentkezéshez az alábbiak szükségesek:

 • jelentkezési lap és az online regisztráció kitöltése (lsd. alább);
 • 1 db igazolványkép;
 • 1 db felbélyegzett és saját címre megcímzett válaszboríték;
 • az idén érettségizőktől a legutóbbi 2 lezárt félév tanulmányi eredményét igazoló okirat és az érettségi bizonyítvány másolata (ezt a másolatot az érettségi vizsga után a lehető leghamarabb kérjük postázni);
 • a felsőoktatásban jelenleg is részt vevőktől a legutóbbi 2 lezárt félév tanulmányi eredményét igazoló okirat másolata, a felsőoktatási képzésben való részvételről szóló okirat másolata (hallgatói jogviszony igazolás);
 • doktoranduszok esetén egyetemi oklevelük másolata, a doktori iskolába való felvételük igazolása, szakdolgozatuk, valamint doktori témájuk rövid ismertetése; 
 • 1 oldalas kézzel írott önéletrajz;
 • egy, a jelölt által sikeresnek tartott dolgozata, vagy annak másolata;
 • gyülekezeti lelkészi ajánlás;
 • tanári, hitoktatói vagy más ajánlólevél;
 • amennyiben van, a nyelvvizsga bizonyítvány másolata;
 • esetleg a jelentkező publikációs jegyzéke;


A felsorolt dokumentumokat ajánlott levélben kérjük postacímünkre ( Magyar Protestáns Tanulmányi Alapítvány 1121 Budapest, Eötvös út 35.) elküldeni

A jelentkezés és a  postai úton küldendő dokumentumok, hiánypótlások feladási határideje 2014. június 13.


A felvételi hétvége előzetes programja:

2014. június 26. (csütörtök) 16:00 -  érkezés a Szakkollégiumba, felvételi program a Szakkollégium Diákpresbitériumával (DP).

2014. június 27. (péntek) 10:00-16:00 Szóbeli beszélgetés a Felvételi Bizottságokban, utána program a DP-vel.

2014. június 28. (szombat) program a DP-vel, a felvételi programsorozat szombat délután zárul.

(DP elérhetőség: diakpresbiterium.protkoll@gmail.com)


Az online regisztrációs lap és a jelentkezési lap kitöltése a jelentkezőknek kötelező!
Jelentkezési lap letöltése itt!!
(Kitöltése kötelező!)
Online regisztráció itt!!
(Kitöltése kötelező!)

További információk a +3613919050-es telefonszámon munkaidőben vagy a tanulmanyi.igazgato@mpta.hu e-mail címen. Egyéb kapcsolatfelvételi lehetőségek az "Elérhetőségek" menüpontban!

Csapó Tamás

tanulmányi igazgató